Direktlänk till inlägg 5 september 2009
Idag har jag bakat ett knäckebröd på surdeg. Receptet hittade jag i DN i söndags. http://www.dn.se/mat-dryck/recept/knackebrod-1.940703 Det blev riktigt lyckat och godast var med oskalade sesamfrön. Jag gjorde även med anis och kummin.
Jag har bakat en hel del med surdeg sedan jag var på Smaklustmässan och bakade surdegsbröd med Manfred Enoksson. Idag bakade jag en variant av Camilla Plums nix pille bröd fast med surdeg.
http://docs.google.com/Edit?docid=dc93hc3b_8cwskqpfx
Jag följde detta recept fast jag hade två matskedar surdegsstart + bytte ut 2 dl vetemjöl mot grovt rågmjöl.
Jag tänkte pröva att göra vildjäst härnäst se artikeln i DN http://www.dn.se/mat-dryck/reportage/surdeg-1.940785