Direktlänk till inlägg 26 september 2009
I går tillagade vi Tinas meny från program 3:
Förrätt: Sashimi på lax
Huvudrätt: Cordon Bleu med ärtor och potatismos
Dessert: Apelsiner med kryddig sirap
Sashimin var det ingen i familjen som blev förtjust i. Jag lät laxen ligga i marinaden under tiden som jag var på ett step up pass men enligt Tina så behövde den inte mer en någon minut. Smaken var ok men den här typen av rå lax är inget vi i vår familj är vana att äta.
Huvudrätten gick däremot hem. Köttet var lite för välstekt för min smak (var i duschen när de andra stekte) men smaken var bra. Moset smaksattes med vitlök och bladpersilja så det blev mycket gott. I ärtorna hade man hackad schalottenlök. Rätten var en typisk rejäl "karlmat".
Desserten blev mycket god. Sirapen smaksattes med bl. a vaniljstång, citron och chilifrukt. Hetta och sötma = mycket gott!
Se recept via denna länk:
http://recept.nu/1.300660/2009/08/28/tinas_cookalong