Direktlänk till inlägg 21 januari 2010
Idag bakade jag matbröd med skrädmjöl. http://sv.wikipedia.org/wiki/Skr%C3%A4dmj%C3%B6l
Skrädmjöl tillverkas av hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Havren rostas i en vedeldad ugn för att få sin karaktäristiska smak. Havre är vårt mest näringsrika sädesslag och är rikt på proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler och omättade fettsyror. Skrädmjöl används vanligen till nävgröt som serveras med stekt fläsk, flott och lingonsylt.
Jag bakade tekakor se recept via denna länk: http://www.stopafors.se/index.htm
Här kan man också se produktionsprocessen.
Det är en doft och smak som jag känner igen från Skansen som jag vet brukar baka och sälja skrädmjöl.
Brödet fick en fin smak och konsistensen var "mjuk" fast skrädmjöl är det fullkornsmjöl.