Den 19 mars ska jag på en World Home Economics Day i Uppsala. Temat under kompetensutvecklingsdagen är "HK - hållbar livsstil". Programmet:
- "Närproducerad och lokalt producerad mat är det en väg mot uthållighet?" -glimtar från Svenskt Sigills verksamhet.
- "Mat i ur och skur", Susanne Johansson och Johanna Björklund, Sveriges Lantbruksuniversitet, författarna till boken "Mat och klimat""Kan själv!
- När ungdomar får makt över kylen. Vad händer då?" Ann Parinder, doktorand vid Institutionen för Mat Hälsa Miljö, Göteborg.
- Helena Elmquist, Svenskt sigill "Mening, mat och lärande i Hem- och konsumentkunskap. Reflektioner från ett doktorandprojekt." Karin Höijer, doktorand vid Institutionen för Kostvetenskap,
Jag har beställt boken Mat & klimat som förberedelse inför dagen.
Detta är en användbar länk i ämnet: http://www.matochklimat.se/Konsument/