Direktlänk till inlägg 18 maj 2010
Eleverna har under stor del av vårterminen arbetat kring temat måltiden. Hur den ser ut idag och hur den såg ut förr och vad som påverkar måltidens innehåll.
Se planering: http://docs.google.com/Doc?docid=0AYmfVsZ_T0A5ZGM5M2hjM2JfNDZjODk1ejRkcA&hl=en
De har näringsberäknat en veckas skolluncher, se http://docs.google.com/Doc?docid=0AYmfVsZ_T0A5ZGM5M2hjM2JfNDdmeG41NGhncA&hl=en
De näringsberäknar via sidan: http://www.kostdata.se/lunchtest.htm som är gratis.
De sista veckornas arbete bygger på en intervju som de gjort med en äldre släkkting/bekant om hur måltiden såg ut förr: https://docs.google.com/Doc?docid=0AYmfVsZ_T0A5ZGM5M2hjM2JfNDVjcTVyczJmYg&hl=en
Upplägget: https://docs.google.com/Doc?docid=0AYmfVsZ_T0A5ZGM5M2hjM2JfNDNjOGtweGZmNg&hl=en
Det har varit trevliga redovisningar och en mängd olika rätter från förr har tillagats och avnjutits. Se bilder nedan.
Finska piroger från Karelien.
Korngrynskaka med fläsk.
Dillkött.
Kött med pepparrotssås.
Stekt spättafilé.
Makaronipudding.
Stekt strömming.