Alla inlägg under augusti 2010

Av Maria - 21 augusti 2010 09:32

Vi fick under veckan lära oss att använda Wiki. Så här fungerar det:


Länk till att börja använda Wikispaces: http://www.wikispaces.com/site/for/teachers


När vi planerade elevensval så skapade vi en grupp genom att en medlem bjöd in oss andra. Vi fick ett mail om inbjudan till medlemsskap och gruppen. Efter medlemsskap kunde vi alla gå in på samma dokument för att göra vår kursbeskrivning i elevensval. Kanonbra!


ANNONS
Av Maria - 20 augusti 2010 15:30

Från och med denna höst kommer alla högstadieelever få en bärbar dator. Det ska bli jättespännande att lägga upp undervisningen mer webbaserat. Frånvaro, planeringar, info om läxor och prov sker redan nu via Schoolsoft men nu behöver man inte längre ge eleverna massor med arbetsuppgifter via papper. Passar extra bra i mitt ämne i konsumentkunskap.


Jag ska använda min blogg mer i undervisningen genom att eleverna kan publicera vissa arbetsuppgifters resultat på webben.


Vi har fått föreläsning om hur man använder wiki, blogg och hur man gör ljudinspelningar. Eftersom jag gjort PIM 4 så har jag arbetat med det tidigare. Jag gjorde en undersökning om elevernas fickpengar och vad de ska användas till och i samband med det så gjorde jag en intervju med en av våra konsumentvägledare i kommunen.


Föreläsningarna under veckan har handlat om att tänka om och att förändra sin undervisning så de passar ungdomar av idag.

Fredrik Svensson       från rektorsakademin menar att elever har en förmåga att hantera informationsflödet på ett mycket bättre sätt än vad vi många gånger tror. Det många lärare kanske är rädda för är att de kommer vara ute på Facebook eller annat under lektionstid. Han menar att unga människor klarar av att hänga med ändå. Vi måste lita på deras förmåga att de klarar det. Fredrik var en mycket bra och underhållande föreläsare som jag tror gick hem hos oss alla 280 deltagare i Sala kommun.

Mer att läsa i hans tredje bok:

  

Vi får alla i arbetslaget ett varsitt ex. av boken. Läs mer om Fredrik via denna länk: http://www.talarforum.se/talare/presentation/fredrik.svensson/284/55/fredrik.svensson.html

ANNONS

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se