Direktlänk till inlägg 6 september 2010

Dags att planera miljövänliga veckan!

Av Maria - 6 september 2010 21:30

Naturskyddsföreingen arrangerar "Miljövänliga veckan" v.40 Se bra material via denna länk:

http://www.naturskyddsforeningen.se/medlemssidor/Aktiviteter/miljovanliga-veckan-2010/Miljovanliga-Veckan/


Jag ska genomföra ”Miljövänliga veckan" i HK-undervisningen. Eleverna tillagar ”Klimatsmart mat” och bakar bröd på ekologiskt och närproducerat mjöl från "Stora Hällsta" (som ligger ett par m från skolan). De kommer att se på en film: ”Så äter och handlar du klimatsmartare” http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/klimatsmart-i-affaren/

och de kommer gå en tipspromenad http://www.naturskyddsforeningen.se/upload/Foreningsdokument/Tillfalliga/tipsfragor_mvv.pdf

Jag har beställt lite material som affischer och broschyrer från Naturskyddsföreningen .http://www.naturskyddsforeningen.se/medlemssidor/Aktiviteter/miljovanliga-veckan-2010/Miljovanliga-Veckan/ Jag tänkte arrrangera en liten utställning utanför HK-salen. Där finns en stor anslagstavla som kan användas.


Man kan till exempel i matematik göra uträkningar tillsammans med klassen eller man kan ge eleverna i uppdrag att göra en egen uträkning hur man kan spara energi och pengar. Vitsen är att de ska se att det lönar sig att spara på energi och att man sparar på sina egna utgifter. Film som kan visas inför räkneuppgiften: http://www.vattenfall.se/sv/avsnitt-25---lasses-vardagsti.htm


Jag har köpt en klassuppsätttning av Naturskyddsföreningens bok: "Tänk om..." med 30 insirerande räkneexempel för att bli klimatsmart. Jag har också köpt in några som vi ska ha som vinst i tipspromenaden.(Jag fyndade på Willy´s och köpte de för 5 kronor styck!)

  

Naturskyddsföreningens sida finns också tips hur man arrrangerar en utställning.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 9 jan 10:00


Idag ska ni tillaga stekt ris med strimlad skinka, svamp mm Recept s.215   Riset är färdigkokt.         Först ska vi fortsätta på temat "Släng inte maten".            Dagens skrivuppgift:  ...

Av Maria - 29 september 2023 06:00

             Mise en place är ett franskt uttryck som betyder "allt på plats" och är ett sätt att förbereda för matlagning som innebär att man ser till att samtliga ingredienser och redskap som behövs finns tillgängliga och är i ordning. ...

Av Maria - 24 september 2023 07:45

    Gör så här:   1. 125g riven squash (ev. skalad och urkärnad) blandas med 2 krm salt i ett durkslag. Låt stå en stund. 2. Riv lök så det blir ca 1 msk. 3. Krama ur vätskan. 4. Lägg den rivna squashen i en bunke. 5. Blanda i den r...

Av Maria - 17 september 2023 11:44


     Innehåll Denna lektion är tänkt att starta upp undervisningen i hem- och konsumentkunskap under högstadiet. Alla elever har haft undervisning i ämnet på mellanstadiet men det är alltid bra att starta upp med olika grunder i köket. Här går ma...

Av Maria - 25 maj 2023 20:53

Årets tårtor gjorda av åk 8. ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards