Alla inlägg under oktober 2010

Av Maria - 6 oktober 2010 07:54

Nu har Abdo fixat en till datorhörna i klassrummet. Klassrummet upplevs som större när det gamla datorbordet försvann. Både jag och eleverna är nöjda. Fördelarna är:

  •  att man kan "skilja åt" på mat och datorer
  • när inte man ska använda datorerna alls så finns en avställningsyta för dessa
  •     

Gardiner och dukar är nysydda.

Av Maria - 3 oktober 2010 13:57

Under vecka 40 är det "Miljövänliga veckan". Vi kommer att arbeta med ekologiska produkter och prata miljö denna vecka.

  


Eleverna i år 5 och år 9 får göra ekologiska pannkakor. Vi  gör dem på ekologiskt mjöl från "Stora Hällsta" (som ligger straxt utanför Sala)http://www.storahallsta.com/, ekologisk mjölk och ekologiska ägg. Niorna får göra eget äppelmos (av äpplen från kollegan Mia). De nior som vill får göra crèpes med trattkantarellstuvning.


  


  

     


År 8 bakar småfranska med det ekologiska mjölet från "Stora Hällsta". Om de vill,  smaksätter de brödet med solrosfrö, riven morot, vitlök, ost eller något annat gott.

     


Alla elever kommer att få svara på tipspromenadfrågor och ha chans att vinna boken "Tänk om..." som Naturskyddsföreningen ger ut.


  


  
Av Maria - 3 oktober 2010 13:52

Det blev en tur i svampskogen även idag. Det finns gott om trattkantareller..


    N 

Niorna ska göra ekologiska pannkakor under miljövänliga veckan. De som vill kommer att få göra crèpes med svampstuvning. 

Av Maria - 2 oktober 2010 11:42

Idag på förmiddagen var  vi ute en sväng i Österskog för att plocka svamp. Det är gott om trattisar och en del gula kantareller hittade vi också.

  

Av Maria - 2 oktober 2010 11:35

Denna vecka har eleverna kokat potatis och ångkokat lax och grönsaker. Laxen lade de i en ugnsfast form med lock och tillagar ovanpå potatisen. Resultatet blev eleverna nöjda med. Till fisken gjorde de en kall sås med grekisk yougurt, italiensk salladskrydda, citronpeppar och dill (eller en egen smaksättning). Det brukar gå åt en del morötter eftersom de är goda att dippa i såsen.

          

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se