Direktlänk till inlägg 13 november 2010
Nu är jag i Stockholm och har nyligen besökt Stockholmsmässan i Älvsjö. Denna helg är det matmässa. Det är alltid kul att gå runt och provsmaka på lite smått och gott.
Vi lyssnade och såg när Monika Ahlberg lagade några rätter från hennes senaste julkokbok. Det var:
Pepparkakor med lingoncrème (blanda 1/2 dl rårörda lingon med 200 g philadelphiaost som serveras helst på hembakade hyvlade pepparkakor)
Västerbottenssill (blanda 1 brk 5 minuterssill, 1 dl majonäs, 1 dl matyoghurt, 1 1/2 riven västerbottenost, 1 vitlöksklyfta, 1 msk dijonssenap, 1 nypa cayennepeppar, salt och peppar servera gärna på tunnt knäckebröd).
Underbar wienernougat (smält 250 g nougat och 150 g mörk choklad och blanda med 100 g rostad flagad mandel som hälles i en bakplåtspapperasklädd form och skäres i bitar).
Allt var mycket gott och lättlagat. Jag köpte hennes bok och fick den signerad.
Inköpte dessutom vällagrad parmesanost av Anna-Maria Corazza Bildt (Carl Bildts fru), en flaska fin olivolja, rökt sidfläsk (ska laga Boeuf bourguignon - en gryta med nötkött, rökt sidfläsk, champinjoner och rödvin).
Allt om mats senaste kokbok köpte jag också. Allt om mat firar 40 år i år.