Direktlänk till inlägg 16 juni 2011

Skolavslutning 2011

Av Maria - 16 juni 2011 17:25

Nu har jag ännu en gång lämnat ifrån mig ett gäng nior. Det är alltid lika vemodigt. Dagen började för niorna vid 12:30. Då samlas alla nior som är så fina och snygga¨i sina fina klänningar och kavajer. Många av flickorna hade väldigt höga klackar.

Denna unga dam hade 16 cm höga klackar.



Avgångseleverna bjöds på en fin lunch.

Meny

Förrätt

Fylld smördegsbouché med kassler, gurkkräm och bladpersilja


Filébuffé

Laxfilé, kycklingfilé och fläskfilé med potatisgratäng

Tysk potatissallad

Romsås, ört- och vitlökssås och bearnaisesås

Frukt och meleonfat

Rosenbröd


Dessert

Mördegstartelette med citronfromage och jordgubbe

Herrljunga äppelcider 2010


     

Maten var uppskattad.

Elever i år 8 serverade under lunchen. De var 12 till antalet och ansvarade parvis för en klass var. De anmälde sig frivilligt till uppdraget och blev kompenserade med en halv ledig dag samt 100 kr i presentkort. De skötte serveringen mycket bra.

Under lunchen delades diplom ut till två elever i varje klass som utmärkt sig på en positivt sätt samt två idrottsdiplom.


Efter lunchen tågade vi till Kristina kyrka där avslutningen hölls. De elever som framträdde var mycket duktiga. Efter kyrkan var det betygsutdelning, fotografering och att tacka för tiden som varit.  Vi mentorer är riktigt nöjda med elevernas insats. Alla elever nådde målen i alla ämnen med ett litet, litet undantag.

Jag och min medmentor fick en fin blomma var.

    Tack till eleverna i 9A3 och till deras föräldrar! Ha ett härligt sommarlov!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 9 jan 10:00


Idag ska ni tillaga stekt ris med strimlad skinka, svamp mm Recept s.215   Riset är färdigkokt.         Först ska vi fortsätta på temat "Släng inte maten".            Dagens skrivuppgift:  ...

Av Maria - 29 september 2023 06:00

             Mise en place är ett franskt uttryck som betyder "allt på plats" och är ett sätt att förbereda för matlagning som innebär att man ser till att samtliga ingredienser och redskap som behövs finns tillgängliga och är i ordning. ...

Av Maria - 24 september 2023 07:45

    Gör så här:   1. 125g riven squash (ev. skalad och urkärnad) blandas med 2 krm salt i ett durkslag. Låt stå en stund. 2. Riv lök så det blir ca 1 msk. 3. Krama ur vätskan. 4. Lägg den rivna squashen i en bunke. 5. Blanda i den r...

Av Maria - 17 september 2023 11:44


     Innehåll Denna lektion är tänkt att starta upp undervisningen i hem- och konsumentkunskap under högstadiet. Alla elever har haft undervisning i ämnet på mellanstadiet men det är alltid bra att starta upp med olika grunder i köket. Här går ma...

Av Maria - 25 maj 2023 20:53

Årets tårtor gjorda av åk 8. ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards