Direktlänk till inlägg 13 oktober 2011

Aktivitetsdag för Sala kommuns elever i år 9

Av Maria - 13 oktober 2011 11:09

  

Idag har eleverna i år 9 en aktivitetsdag vid Sala silvergruva.


"Sala Silvergruva  och skolorna i Sala kommun har det senaste året diskuterat hur man kan integrera verksamheten vid Sala Silvergruva i skolundervisningen och dra nytta av den historiska betydelsen som Sala Silvergruva haft i den svenska historien.Tre spännande program har tagits fram för årskurs 3, 6 och 9 i Sala Kommun. Som mest kan det bli upp till 600 elever som deltar i dagarna under hösten 2011.

 

Syftet med projektet är att redan i skolåldern skapa intresse och stolthet i Sala och Västmanland för ett av Sveriges viktigaste historiska centrum, Sala Silvergruva."

 

Denna vackra och soliga dag vid gruvan får eleverna vara med i olika aktiviteter; som besök på gruvmuseum

http://www.salasilvergruva.se/upptack-mer/gruvmuseum/

nedstigning i gruvan

http://www.salasilvergruva.se/aktiviteter/guidade-turer/ulrica-eleonora-gruva-155m/

höghöjdsbana

http://www.salasilvergruva.se/aktiviteter/hoghojdsbanan/  

och brödbakning.


Jag var med när eleverna bakade bröd över öppen eld. Degen var gjord av närproducerat mjöl från "Stora Hällsta" (kravmärkt rågmjöl och vetemjöl), salt, olja, vatten och bakpulver.


Eleverna smaksatte sitt degämne med oregano, timjan och rosmarin. Alla formade och gräddade sitt bröd själva.


                

Ansvariga för aktiviteten bakning över öppen eld var personal från Gruvans Wärdshus; Annelie Skoglund (restaurangchef) och Mikaela Puhtila.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Fredag 17 jan 07:42


 

Av Maria - 8 november 2019 06:50

  Matlagningsprov Eleverna delas in i två grupper som avgör vilken vecka de ska tillaga maten respektive kamratbedöma. Alla ska dock vara redo att tillaga första gången beroende på om elever är sjuka.   Matlagningsprovet arbetar eleverna med...

Av Maria - 3 oktober 2019 07:00


  Denna vecka ska eleverna baka småfranska av närproducerat och kravmärkt mjöl från Stora Hällsta. Stora Hällsta är en gård som producerar och mal sitt eget mjöl. Gården ligger drygt 4 km från skolan levererar direkt til oss.                ...

Av Maria - 3 oktober 2019 06:45

1. Kahoot! om "Energiförbrukning i köket" och "Livsmedelshygien". Ni ska delta med era riktiga namn eftersom det är ett test som ni har haft chans att läsa på.   2. Vi ser detta filmklipp.   3. Ni lagar kycklingwok med ris. Recept från min...

Av Maria - 1 oktober 2019 08:00


 

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se