Alla inlägg under augusti 2012
Inspirerad av mitt besök på en amishgård samt lördagsbilagan i DN har jag mjölksyrat lite i helgen. Jag följde delvis Karin Bojs recept från hennes bok "Syra själv" och hade hjälp av en blogg http://enklarejohanna.blogspot.se/2011/03/hur-man-mjolksyrar-gronsaker-nu-vet-jag.html
Ett bra tips av Karin Bojs var att fyllla en plastpåse med vatten som man la på grönsakerna i burken så att grönsakerna höll sig under ytan.
Det är säkert 25 år sedan jag mjölksyrade. Tack vare trenden att syra själv blev det återigen dags att göra dessa goda inläggningar.
Det blev någon typ av pickles, syrad gurka, surkål och syrad squash. Det blir spännande att se hur det blir.
Idag har jag haft en presentation av ämnet och bra rutiner för arbetet i köket. Sedan fick eleverna göra en sallad.
Min HK-sal är sliten och väntar på bli omgjord. I väntan på detta (ska tydligen ske nästa år) har jag fått 3 mobila arbetsbänkar i rostfritt stål. De gamla har tagits bort för att underlätta städningen för lokalvårdarna.
Smaklustmässan i Stockholm blev inställd så därför blir jag extra glad när en matfestival i Uppsala dyker upp. Den 1-2 september kommer man ha möjlighet att smaka och köpa mathantverk från hela Uppland. Man har möjlighet att gå på surdegsskola, få en guidad smakpromenad och lyssna på intressanta föredrag. http://www.bondensmatiuppland.se/matfestival
Idag hade jag första lektionen med 8B3. Jag hade en presentation av ämnet och sedan fick eleverna göra en sallad och en sås av turkisk yoghurt.
Ska idag börja använda den nya filmen från Konsumentverket, Kronofogden och Finansinspektionen. Får se hur det mottags av eleverna och vad de tycker om arbetsuppgifterna.
http://www.konsumentverket.se/Skola/Hogstadiet/Livet-och-pengarna/
Idag på eftermiddagen var vi på en föreläsning med Anna Christina Strömberg en speciallärare/pedagog från Stockholm. Föreläsningen handlade om ADHD och aspergers syndrom.
Imorgon ska vi på en föreläsning som handlar om genusperspektiv.