Direktlänk till inlägg 11 januari 2013
Idag testade jag min Ćevapčićipress som inköptes på loppis häromdagen. En liten smart pryl som Santa Maria någon gång gett sina kunder som gåva vid köp av ett par produkter. Man pressar helt enkelt fram avlånga "köttfärskorvar". Den fungerade alldeles utmärkt!
Ćevapčići har jag ätit många gånger i det forna Jugoslavien. Ćevapčići är Bosniens nationalrätt.
http://sv.wikipedia.org/wiki/%C4%86evap%C4%8Di%C4%87i
Det här receptet fick jag av en serbisk kvinna som jag arbetade tillsammans med när jag arbetade som kock på en förskola/fritids i Huddinge.
Ćevapčići
500g nötfärs
300g fläskfärs
200g lammfärs
1 krm bikarbonat
3 tsk paprikapulver
3 msk Vegeta (en typ av vegetabilisk buljongkrydda som används flitigt i bosnisk/serbisk/kroatisk matlagning)
3 krm svartpeppar
Blanda allt väl och låt det stå och dra en stund. Forma avlånga köttbullar och grilla dem.
Vegeta är en superbra och billig produkt som jag använder som smaksättning och istället för "vanlig" grönsaksbuljong.