Direktlänk till inlägg 5 juni 2014

Toscana 2014

Av Maria - 5 juni 2014 19:53

Jag är på en matresa i Toscana med Go Slow Travel. Det är andra resan med Lena Pålsson (ägare till reseföretaget) och Maud Onnermark (chefsredaktör på Matmagasinet). Vi bor på på en gård i Montelucci en bit från Arezzo.


Igår (första kvällen). Åt vi en fantastiskt god middag på gårdens restaurang som förr var en lokal till olivpressning.

Charmig interiör och god mat. Vi åt följande:

Sformatino di verdure di stagione con crema di abbucciato
En grönsakspaj med krämig sås med pecorinoost

 

Tortelli di patare ai funghi porcini
Fylld pasta med potatis serverad med karljohansvamp

 

Tagliata di manzo con patate
Biffkött sirloin serverad med rostad potatis

 

Dessert
Någon form sv bakelse med jordgubb

 


Frukosten är inte så som vi äter i Sverige. Det är kaffe, kakor och annat sött som marmelad etc.


Idag var vi till Florens och besökte bland annat saluhallen Mercato. Provsmakade och köpte permesanost, balsamvinäger, soltorkade tomater, kryddor och bönor.

       

Jag åt bruschette med tomat, soltorkad skinka och olivolja.

  lien har väldigt god glass så det blev en med pistagesmak.


   

 


Mage som kokas i 5 min innan servering


     


Tryne som kokas på samma sätt!




Vi gjorde ett exklusivt besök på ett familjebageri Masini som visade och berättade om sin produktion av olika sorters kakor, cantuccino (mandelskorpor) och små, små maränger. Denna dag bakade de små marängerna. De hade en beställning på 28000 förpackningar till Sverige! De exporterade mest till USA.

Vi fick provsmaka de olika produkterna och fick som gåva ett par förpackningar.

           



         

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Maria - Fredag 8 nov 06:50

  Matlagningsprov Eleverna delas in i två grupper som avgör vilken vecka de ska tillaga maten respektive kamratbedöma. Alla ska dock vara redo att tillaga första gången beroende på om elever är sjuka.   Matlagningsprovet arbetar eleverna med...

Av Maria - Torsdag 3 okt 07:00


  Denna vecka ska eleverna baka småfranska av närproducerat och kravmärkt mjöl från Stora Hällsta. Stora Hällsta är en gård som producerar och mal sitt eget mjöl. Gården ligger drygt 4 km från skolan levererar direkt til oss.                ...

Av Maria - Torsdag 3 okt 06:45

1. Kahoot! om "Energiförbrukning i köket" och "Livsmedelshygien". Ni ska delta med era riktiga namn eftersom det är ett test som ni har haft chans att läsa på.   2. Vi ser detta filmklipp.   3. Ni lagar kycklingwok med ris. Recept från min...

Av Maria - Tisdag 1 okt 08:00


 

Av Maria - Tisdag 1 okt 06:51

          Recept: https://drive.google.com/file/d/1jd3Eauc-2HzImc-_TY-tlPzHF0lVVqyA/view?usp=sharing                                                       ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se