Direktlänk till inlägg 23 februari 2015
Idag har jag köpt en mängd olika ingredienser för att baka glutenfritt och gott bröd. Jag har investerat i, för skolans räkning, några bra bra kokböcker av Jessica Frej och Maria Blohm. Dessa tjejer gick jag på kurs för på bak- och chokladmässan i Sthlm, se mitt inlägg http://hemkunskapen.bloggplatsen.se/2014/10/05/10882579-bak-och-chokladmassan-i-stockholm-2014/
Just nu finns "Nytt bröd" på bokrean till ett mycket bra pris. Ett tips till alla hem- och konsumentkunskapslärare är att köpa den för att kunna erbjuda glutenintoleranta elever att baka gott bröd utan tråkiga bakmixer.. För att anpassa recepten så att man hinner baka bröden på en hem- och konsumentkunskapslektion så har jag ökat på mängden jäst samt haft fingervarm degvätska istället för kall. Det har gått bra.
Jag håller nu på under sportlovet att testa olika recept. Har tidigare bakat deras tekakor http://www.recept.nu/nyhetsmorgon/jessica-frej/glutenfria-tekakor/ samt hamburgerbröd. Idag har jag bakat sotaren, grovt bröd http://www.naturligtglutenfritt.se/recept/grovt-brod/ samt havreknäckebröd. Det bästa med deras recept (som också är Jessicas och Marias målsättning) är att de smakar gott för alla även för de som inte är glutenintoleranta.
Länk till tjejernas webbsida: http://www.naturligtglutenfritt.se
Havreknäckebröd
Sotaren
Grovt bröd. Recept:http://www.naturligtglutenfritt.se/recept/grovt-brod/