Direktlänk till inlägg 18 mars 2015

Planering och instruktion till vikarie fredag

Av Maria - 18 mars 2015 21:53

Ni ska börja med att reflektera och skriva om att välja och hantera kyckling. Ni ska sträva efter att motivera och argumentera i flera steg och göra det så utvecklande ni kan. Passa på att utveckla denna färdighet så att ni kan behålla eller höja ert betyg. Maila uppgiften i PDF-format till maria.hagblad@skola.sala.se.Se här hur en text gällande färdigheten kan skilja sig från E till A

  

Se denna intruktionsfilm tillsammans:


  Denna uppgift tar ca 50 min att göra.

Lägg ut alla ord framför dig.

 

Gruppera orden efter hur de hör ihop. Detta gör det lättare att få ihop en bra utvecklande text.

  


Matlagningsprov


Sedan ska ni planera ett matlagningsprov som ni ska genomföra kommande två veckor. Ni ska göra matlagningsprovet ensam men laga mat till er själva och er kamratbedömare.


Kom överens med en kompis vem som ska laga mat vecka 13 samt vecka 14. Skriv vilken vecka du ska laga mat på första sidan vid ditt namn.


 

Logga in på SchoolSoft för att se bedömningen i ämnets matris. 

 

För över detta på ditt papper genom att kryssa i hur du ligger till.

 

 

 


 

Markera de färdigheter som du vill förstärka samt vill att vi ska bedöma. Här kan det vara smart att välja ut ett par stycken som du kommer ha fullt fokus på. Tänk på att du en hel lektion då du är kamratbedömare och arbetar med den fjärde förmågan.

 

Läs nu på andra sidan hur du kan utveckla de olika färdigheterna. Planera medvetet hur du vill göra ditt matlagningsprov så att du utvecklar de förmågor som du bestämt dig för att förstärka.
 

Nu ska du bestämma vad du ska tillaga. Du utgår från ingredienslistan. Det finns köttfärs, kycklingfilé, fläskkött, lax, torsk samt vegetariskt alternativ att välja mellan. Grönsaker de som finns på listan och ev. andra som styrs av vilket pris det är på dessa. Allstå ingen garanti att ni får något annat än det på listan. Men man kan önska.   


Skriv upp vad du behöver ha. Ange exakta mängder.

 

Här ska du skriva upp i vilken ordning du ska göra allt i. Se denna instruktionsfilm:


Länk till matlagningsprovet: https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5NDN2OXVCT0psZEU/view?usp=sharing


Länk till ingredienslistan:

https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5Z0FHV1ljaVlBem8/view?usp=sharing


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 30 mars 08:11

            

Av Maria - Måndag 16 mars 06:30

Se denna länk: https://www.facebook.com/grankvistper/videos/546737945734172/?multi_permalinks=1024124577783712¬if_id=1553109731051745¬if_t=group_highlights ...

Av Maria - Måndag 16 mars 06:15


Lektionen startar med att jag visar ett bildspel som jag  gjort om vegetarisk mat och vilka vinster man får av att äta vegetariskt.     De får också se filmen från naturskyddsföreningen "Handla klimatsmart"   Eleverna lagar falafel. Fa...

Av Maria - Lördag 7 mars 10:15

Energisnål matlagning med billiga baslivsmedel ONE-PAN PASTA Denna rätt är skapad av matlagningsikonen Marta Stewart http://www.marthastewart.com/978784/one-pan-pasta  och i USA kallas den One-Pan Pasta. Fördelen med denna rätt är att allt lagas...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se