Direktlänk till inlägg 12 oktober 2015

Bak- och chokladfestivalen 2015

Av Maria - 12 oktober 2015 20:40

I helgen var jag och Kerstin Jar på Choklad- och bakfestivalen på Stockholmsmässan. Vi deltog i flera aktiviteter i baklabbetpå. Vi började med att baka ekologisk variant av Ballerina och Singoalla kakor med konditorerna Helena Andersson och Karin Johansson från Konditori Genuin. De har sedan 2009 drivit Saltå kafé i Järna. Helena och Karin har flera års erfarenhet från bland annat NK konditoriet, Berns, Hasselbacken Hotell & Konferens. Deras vision är att servera bröd och bakverk helt utan tillsatser. De är övertygade om att den rena maten är den som är bäst för människan och miljön i det långa perspektivet. De anser att det är bättre att äta en godare, lite mindre bulle med ekologiska råvaror av högsta kvalité än en större med tillsatser som färg, konserveringsmedel och aromer.

   


Fina minitårtor från Konditori Genuin:

   

     

     



Smörkrämen till fyllningen ska vispas länge för att bli fluffig och vit. 



Nougatfyllningrn mixas länge i en matberedare tills 60°C uppstår och då tillsätter man chokladen som smälter ner i smeten.

            
 

'

Sedan gjorde jag marsipanrosor och nejlikor med Pierre Ekelöf. Läs här om Pierre (repotage i Allt om Mat.

   



  


  


  

  


   

  




Vi bakade också Triple Everything = goda cookiies med tre sorters choklad med Gustaf Mabrouk. Gustaf blev årets konditor 1995 då han bara var 19 år gammal.

         

  



Tillsammans med Gustaf Mabrok gjorde vi goda praliner, Pepparkaksganache.

      

      


T

Tips och tricks fick vi lära oss för att göra enkla choklad dekorationer för att dekorera dina tårtor och bakelser. Frida Bäcke är chefskonditor/bagare på Magnus Johanssons Bageri & Konditori i Stockholm samt vinnare av Nordic Global Pastry Cup.


   


  

  


Tillsammans med Sara Hultberg bakade vi wienerbröd.  I några år jobbade hon som konditor i New York, innan hon via Norge började som chefskonditor på taverna Brillo i Stockholm. År 2014 utnämndes hon till Årets Konditor, och våren 2015 jobbade Sara som konditor på Franzén NK.

        





Lite andra bilder från mässam:

                    


Fick en kram av Sebastien Boudet

   


Av Lelila Lindholm kööpte jag bland annat ett fint förkläde.

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 14 feb 09:12

  Degen till piroger         Hur man bakar ut piroger         Lägg in på Showbie under "Utvärdera arbetsprocess och resultat"    Länk till dokumentet: https://drive.google.com/file/d/1leG3jXXm0KsOdYUrKwGgHIB_-digi...

Av Maria - Söndag 3 feb 12:45

  Innehåll   Denna lektion är tänkt att starta upp undervisningen gällande arbetsområdet ”Konsumtion och ekonomi”. En introduktion i form av genomgång av pedagogisk planering, kunskapskrav och lektionsplanering. Tillsammans tittar...

Av Maria - Söndag 3 feb 12:45

      Denna vecka ska ni göra:Pizza s.281 med Italiensk tomatsås s.273 (1/2 sats)Pizzasallad s.266 med salladsås s.274   Du ska också ge omdömen om arbetsprocessen och resultatet, se färdighet och betygs...

Av Maria - Fredag 1 feb 09:25

    1. Saftiga bakverk - med en hemlig ingrediens - Nyhetsmorgon (TV4). Visa början av klippet.     2. Varför är det bra att äta kikärtor och bönor? De är mycket näringsrika och rika på långsamma kolhydrater, vilket ger dig mycket ...

Av Maria - Onsdag 23 jan 09:15


  Denna vecka ska eleverna baka småfranska av närproducerat och kravmärkt mjöl från Stora Hällsta. Stora Hällsta är en gård som producerar och mal sitt eget mjöl. Gården ligger drygt 4 km från skolan levererar direkt til oss.                ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se