Direktlänk till inlägg 18 februari 2017
Efter önskemål från eleverna i förberedelseklassen så lagade vi en rätt som är typisk för afghanistan. Rätten heter Afghani Kabuli Pulao. I måndags fick jag en inköpslista och jag handlade hem bland annat ett speciellt ris som skulle vara till rätten:
Riset blötlades.
Kycklingens skinn togs bort
Ingefära, lök och vilök hackades.
Sedan kokade detta i olja
Ner med kryddor (Bland annat kardemumma, kanel, peppar, gram masala och saffran) samt kycklingen. Den ska friteras i oljan.
Under tiden kokas ris samt morötter skäres i tändskickstunt.
Russin ska blötläggas.
Morötter och russin kokas i oljan
Allt blandas och smakas av. Sedan täcks kastrullen med en handduk, lock och en tygnd i form av mortlar. Ska stå och gotta till sig på svag värme. Färdigt!
De bakade också ett enkelt jäsbröd. De gjorde typ en småfranskdeg som kavlades ut till tunna kakor. Gräddades på en häll.
Detta var en liten grupp elever bestående av endast pojkar. De var duktiga och uppskattade detta lektionstillfälle mycket. Maten smakade bra. Eleverna tar stort ansvar och är väldigt hjälpsamma. De är alltid generösa och bjöd flera av sina vänner på ett smakprov.
Nu har jag gjort ett recept anpassat till 2 portioner. Jag har också gjort rätten mer energisnål eftersom allt tillagas tillsammans i kastrullen.
Länk till recept: https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5QzRSNnFsQjVuemc/view?usp=sharing