Direktlänk till inlägg 3 mars 2017
Nu har jag gjort ett recept anpassat till 2 portioner. Jag har också gjort rätten mer energisnål eftersom allt tillagas tillsammans i kastrullen.
Mitt recept på
Afghani Kabuli Pulao 2port
1. Mät upp 1 ½ dl ris (gärna indiskt basmatiris).
2. Skölj riset i kallt vatten.
3. Blötlägg riset i kallt vatten.
4. Skala och hacka en gul lök fint.
5. Skala och strimla en morot fint.
6. Mät upp följande kryddor på ett fat:
1 krm garam masala
1 krm peppar
1 krm gurkmeja
1 krm kanel
1 krm ingefära
1 krm kardemumma
1 tärning grönsaksbuljong
7. Mät upp ½ dl russin.
8. Skär 125g kyckling i mindre bitar.
9. Mät upp 3 dl vatten.
10. Skala en vitlöksklyfta.
11. Häll av vattnet från riset.
När allt är uppmätt och förberett så är det dags att starta med tillagningen.
12. Häll lite olja i en liten kastrull.
13. Sätt plattan på 2 steg under högsta värme.
14. Låt oljan bli het.
15. Tillsätt lök, morot, kyckling, kryddor och buljongtärning.
16. Låt allt fräsa i oljan några minuter under omrörning.
17. Pressa i vitlök. Tillsätt russin, ris och vatten. Rör om.
18. Lägg på folie, handduk och lock på kastrullen. Därefter en tyngd (ex. en mortel) på locket.
19. Stäng av värmen.
20. Tillaga risrätten på eftervärme i 20 min.
Smaklig måltid!
Länk till recept här: https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5QzRSNnFsQjVuemc/view?usp=sharing