Direktlänk till inlägg 5 mars 2017

Matlagningsprov - lasagne och pizzasallad

Av Maria - 5 mars 2017 11:45

  

  

 

Lektion 1


1. Läs i boken på s.192-194



2. Vi går igenom tillsammans vad som är bra att tänka på när man gör lasagne och pizzasallad. Eleverna antecknar efterhand. De gör en arbetsordning och arbetsfördelning som de ska följa. Hur ska de organisera arbetet med alla moment kring matlagning, disk, rengöring och sortering.



3. Eleverna visar upp sin planering.


 


 

       

   




Eleverna ska också anpassa lasagnereceptet till olika individuella behov. Se dokument via denna länk:


https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5MWdYeE9zVkhBNEk/view?usp=sharing

 

 

 

Kahoot! Gällande individuella behov:

 

https://play.kahoot.it/#/k/63536d4d-68cc-4777-bac8-60737c00d2f8

  

  

 

 

Lektion 2 ska eleverna laga maten och bli bedömda gällande dessa kunskapskrav


   


Eleverna tar ett kort på den färdiga måltiden och klistrar in i sin utvärdering.


Utvärdering

 


Eleverna ska även utvärdera: Detta gör de under matlagningslektionen. Om det blir ont om tid så kan de göra den hemma eller starta nästkommande lektion med att utvärdera. 



 

1. Planering - hur planerade ni?. Nöjd eller missnöjd? Motivera varför!
2. Arbetsfördelning - beskriv.. Nöjd eller missnöjd? Motivera varför!
3. Hygien - hur gjorde ni och varför? Nöjd eller missnöjd? Motivera varför! Risker med bristande hygien?
4. Tillagning - vilka använde ni? Vad tänkte ni extra på vid tillagningen?
5. Redskap - vilka och varför?
6. Resurser (livsmedel, sopor, vatten och el). Hur gjorde ni och varför? Nöjd eller missnöjd? Motivera varför!

       

Länk till utvärderingen:

https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5RDZsVHhKZGE5a2c/view?usp=sharing

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Fredag 8 nov 06:50

  Matlagningsprov Eleverna delas in i två grupper som avgör vilken vecka de ska tillaga maten respektive kamratbedöma. Alla ska dock vara redo att tillaga första gången beroende på om elever är sjuka.   Matlagningsprovet arbetar eleverna med...

Av Maria - Torsdag 3 okt 07:00


  Denna vecka ska eleverna baka småfranska av närproducerat och kravmärkt mjöl från Stora Hällsta. Stora Hällsta är en gård som producerar och mal sitt eget mjöl. Gården ligger drygt 4 km från skolan levererar direkt til oss.                ...

Av Maria - Torsdag 3 okt 06:45

1. Kahoot! om "Energiförbrukning i köket" och "Livsmedelshygien". Ni ska delta med era riktiga namn eftersom det är ett test som ni har haft chans att läsa på.   2. Vi ser detta filmklipp.   3. Ni lagar kycklingwok med ris. Recept från min...

Av Maria - Tisdag 1 okt 08:00


 

Av Maria - Tisdag 1 okt 06:51

          Recept: https://drive.google.com/file/d/1jd3Eauc-2HzImc-_TY-tlPzHF0lVVqyA/view?usp=sharing                                                       ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se