Direktlänk till inlägg 13 mars 2017
Recept på supergoda kroppkakor med två alternativ till fyllning; en variant med bacon och en med svamp. Glutenfritt recept.
Se recept denna länk::
https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5REdaNVFxRS1CRDQ/view?usp=sharing
Små kroppkakor 2 port
Ingredienser till potatisdegen
Gör så här:
1. Riv potatisen fint.
2. Blanda potatis med potatismjöl, äggula och salt.
3. Arbeta degen så att den håller ihop.
4. Dela degen i 8 bitar.
5. Rulla dem till runda bollar.
6. Platta ut till platta kakor.
Ingredienser till fyllningen
Två alternativ finns nedan. Välj en eller testa båda eller ta både lök, svamp och bacon eller skapa eget recept.
Fyllning 1:
Fyllning 2:
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken.
2. Bryn (= steka i smör eller olja tills en ljusbrun färg uppstår) den tillsammans svamp/bacon.
3. Smaka av med krydda och eventuellt salt.
Fyll och tillaga så här:
1. Koka upp 1 ½ liter vatten i en stor kastrull med lock.
2. Tillsätt 1 tsk salt.
3. Fördela fyllningen på potatiskakorna.
4. Nyp ihop noga och forma dem runda.
5. Koka kroppkakorna till de flyter upp.
6. Lyft upp dem och låt de rinna av i ett durkslag.
7. Stek dem hastigt i smör eller olja så att kroppkakorna får fin färg.
Servera med lingonsylt.