Direktlänk till inlägg 15 mars 2017
Länk till receptet:
https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5bk10Tlk0Mjh2clk/view?usp=sharing
Matig cupcake 1 port
Ingredienser
• 1 ägg
• 2 msk rapsolja eller olivolja
• 2 msk mjölk eller grädde eller gräddfil eller crème fraiche eller kesella
• ½ -1 krm salt (beroende på om smaktillsatsen innehåller salt)
• ½ krm malen peppar
• ½ dl vetemjöl/glutenfri mix
• ½ tsk bakpulver
Gör så här:
1. Knäck ägget i muggen som rymmer 3 dl
2. Rör!
3. Tillsätt mjölk (eller grädde, gräddfil, crème fraiche eller kesella).
4. Tillsätt också olja, salt och peppar.
5. Rör!
6. Tillsätt mjöl och bakpulver.
7. Rör om så att allt blandas väl till en slät smet utan klumpar. Det tar några mituter.
8. Tillsätt även förslagsvis 3-4 olika smaktillsatser.
• 2 msk riven ost
• 2 msk majs eller gröna ärtor
• 2 msk finhackad purjolök eller gul lök eller röd lök
• 2 msk hackad spenat
• 2-3 skivor rökt skinka eller kalkon
• 2 msk finskuren svamp
• 2 msk tonfisk
• 2 msk finskuren rökt lax
• 2 msk hackad kokt potatis
• 4 hackade oliver
• 2 msk finskuren tillagad kyckling
• Lite finhackad dill eller persilja eller gräslök
• Lite pesto
9. Man kan eventuellt spara lite av ingredienserna att garnera med.
10. Rör ner smaktillsatsen ordentligt.
11. Tillaga 2 min och 30 sekunder sekunder i mikron på 800 watt.
Tillagningstiden kan behövas justeras beroende på att effekten varierar mellan olika mikrovågsugnar.