Direktlänk till inlägg 24 maj 2019
Grupp 9C1/9C2:1
Vaniljkräm
1. Vispa ihop i en liten kastrull:
1 dl gräddmjölk
1/2 msk strösocker
3/4 msk potatismjöl
1 äggula
2. Sätt kastrullen på en spisplatta och sätt på värmen (ej högsta!). Vispa hela tiden tills det kokar upp. När första kokbubblan syns så tar man kastrullen av från spisplatten.
3. Låt svalna - gärna i kallt vattenbad.
4. När krämen svalnat - tillsätt 1 tsk vaniljsocker.
Vaniljkräm. Tid: 0,46 min.
Tre olika metoder hur man separerar äggulan från äggvitan. Tid: 1,31 min.
Här visar jag hur man delar tårtbotten med hjälp av tandtråd. Metoden passar bäst för en tårtbotten som ska delas i två delar. Det är svårare att dela den i tre delar med denna metod. En press underlättar. Tid: 0,34 min.
Hur kan man sätta ihop en tårta?. Videon visar hur man delar på en tårtbotten, fyller den med vaniljkräm och sylt samt hur man brer på vispad grädde och spritstar den med spritspåse + tyll. Tid: 1,39 min.
I denna video från 2.08 ser man lite spritsteknik.