Direktlänk till inlägg 23 augusti 2019

Squashbiffar 4st

Av Maria - 23 augusti 2019 04:15

 

 

Gör så här:

 

1. 125g riven squash (ev. skalad och urkärnad) blandas med 2 krm salt i ett durkslag. Låt stå en stund.

2. Hacka lök så det blir ca 1 msk.

3. Krama ur vätskan.

4. Lägg den rivna squashen i en bunke.

5. Blanda i den hackade löken, 1/2 dl vetemjöl, 1 ägg, 1/2 dll riven ost och 1/2 krm svartpeppar.

6.Smaksätt gärna med 1/2 tsk örtkrydda och 1 krm chiliflingor.

7. Blanda allt.

8.  Ställ en stekpanna på en passande platta på ett steg under högsta värmen.

9. Ha i ca 1 msk smör/margarin.

10.  Låt fettet få en ljusbrun färg. Fettet ska sluta koka och tysna innan det är dags att steka.

11. Klicka ut 4 biffar direkt i stekpannan.

12. Vänd biffarna när de har fått fin färg på undersidan. Stek tills båda sidor har fin färg.

13. Servera med grönsaker och ev. en kall sås.





 

 

Squash är en lättodlad grönsak.Kan man odla själv så får man tillgång till närodlade och ekologiska grönsaker.



   




1. Skala och kärna ur squashen  om de är stora.

 

 



2. Riv 125g squash

   



3. Blanda squashen med 2 krm salt. Låt stå en stund. Krama ur vattnet. 

 

 




4. Tillsätt 1/2 dl vetemjöl

  




5. Tillsätt 1 ägg.

 




6. Tillsätt 1/2 krm svartpeppar.

 



7. Riv ost. Det ska bli 1/2 dl. Tillsätt detta och rör om.

 

 




8. Riv gul lök på den grova sidan - det ska bli 1 msk. Tillsätt i smeten. 

   



9. Blanda allt väl.

 





Valfritt: Man kan också tillsätta 1/2 tsk örtkrydda och 1 krm chiliflingor.



10. Lägg ca 1 msk matfett i en stekpanna.

 

  

Låt matfettet få en ljusbrun färg.  Fettet ska sluta koka och tysna innan det är dags att steka. Plattan ska ha ett steg under högsta värme. 

 




Klicka ut 4 buffar direkt i stekpannan.

 





Vänd biffarna när de har fått fin färg på undersidan. Stek tills båda sidor har fin färg.

     

Servera med grönsaker och ev. en kall sås.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Fredag 17 jan 07:42


 

Av Maria - 8 november 2019 06:50

  Matlagningsprov Eleverna delas in i två grupper som avgör vilken vecka de ska tillaga maten respektive kamratbedöma. Alla ska dock vara redo att tillaga första gången beroende på om elever är sjuka.   Matlagningsprovet arbetar eleverna med...

Av Maria - 3 oktober 2019 07:00


  Denna vecka ska eleverna baka småfranska av närproducerat och kravmärkt mjöl från Stora Hällsta. Stora Hällsta är en gård som producerar och mal sitt eget mjöl. Gården ligger drygt 4 km från skolan levererar direkt til oss.                ...

Av Maria - 3 oktober 2019 06:45

1. Kahoot! om "Energiförbrukning i köket" och "Livsmedelshygien". Ni ska delta med era riktiga namn eftersom det är ett test som ni har haft chans att läsa på.   2. Vi ser detta filmklipp.   3. Ni lagar kycklingwok med ris. Recept från min...

Av Maria - 1 oktober 2019 08:00


 

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se