Direktlänk till inlägg 29 augusti 2019
Börja med att ta fram och mät upp/väg alla ingredienser.
200 g skalad och urkärnad squash (gäller stora squash)
1 skalad gul lök
1 msk vetemjöl
1/2 msk curry
1/2 tsk salt
4 dl vatten
1 dl valfri grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 krm peppar
1. Skölj, skala och strimla squashen. Skala löken. Grovriv både squash och lök. Detta kan göras i matberedaren. Använd den grova rivsidan.
2. Fräs squash och lök i olja i en liten kastrull. Oljan ska bli het innan squash och lök lägges ner. (Man kan lägga en liten strimla squash i oljan för att se när den blir het. Ha ej högsta värme). Låt det fräsa (=småkoka i fettet) i några minuter.
3. Strö över curry och vetemjöl. Rör om.
4. Späd med vatten, grönsaksbuljong och grädde. Tillsätt salt och peppar.Låt soppan koka under lock ca 10 minuter.
5. Servera soppan med nybakat bröd.