Direktlänk till inlägg 16 september 2019

Svampgratinerad smörgås

Av Maria - 16 september 2019 20:01

 

 

   

Ni ska göra en bottenredning med fett genom att göra en svampstuvning. En stuvning är en tjock sås. Att reda är att ge en stuvning lagom konsistens genom tillsats av ex. mjöl. Ni ska bre denna stuvning på en smörgås och gratinera (=färgsätta i ugn) med lite ost på toppen. 


Stuvningen räcker till 2 smörgåsar. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Bre på stuvningen på smörgåsarna. Lägg på ett par skivor ost. Gratinera i ugn 225°C till osten fått färg. Dela gärna ugn med någon annan grupp.



       

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Maria - Måndag 10 feb 17:00

Eleverna svarar på denna enkät om mat och hälsa. 10 min.     Genomgång av svaren i enkäten. 10 min.   https://app.studi.se/l/matvanor. 4:41 min   https://app.studi.se/l/naeringsaemnen. 4:39 min https://app.studi.se/l/underna...

Av Maria - Måndag 10 feb 13:17

   Fördelen när det gäller denna måltid är går att servera till flera olika typer av specialkoster då den inte innehåller mjölkprodukter, laktos, gluten och fläskkött. Samt att det är lätt att göra den helt vegetarisk om man utesluter kyckling och f...

Av Maria - Fredag 7 feb 16:30

               

Av Maria - Fredag 17 jan 07:42


 

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se