Direktlänk till inlägg 24 september 2023
Gör så här:
1. 125g riven squash (ev. skalad och urkärnad) blandas med 2 krm salt i ett durkslag. Låt stå en stund.
2. Riv lök så det blir ca 1 msk.
3. Krama ur vätskan.
4. Lägg den rivna squashen i en bunke.
5. Blanda i den rivna löken, 1/2 dl vetemjöl, 1 ägg, 1/2 dl riven ost och 1/2 krm svartpeppar.
6.Smaksätt gärna med 1/2 tsk örtkrydda och 1 krm chiliflingor.
7. Blanda allt.
8. Ställ en stekpanna på en passande platta på ett steg under högsta värmen.
9. Ha i ca 1 msk smör/margarin.
10. Låt fettet få en ljusbrun färg. Fettet ska sluta koka och tysna innan det är dags att steka.
11. Klicka ut 4 biffar direkt i stekpannan.
12. Vänd biffarna när de har fått fin färg på undersidan. Stek tills båda sidor har fin färg.
13. Servera med grönsaker och ev. en kall sås.
Squash är en lättodlad grönsak.Kan man odla själv så får man tillgång till närodlade och ekologiska grönsaker.
1. Skala och kärna ur squashen om de är stora.
2. Riv 125g squash
3. Blanda squashen med 2 krm salt. Låt stå en stund. Krama ur vattnet.
4. Tillsätt 1/2 dl vetemjöl
5. Tillsätt 1 ägg.
6. Tillsätt 1/2 krm svartpeppar.
7. Riv ost. Det ska bli 1/2 dl. Tillsätt detta och rör om.
8. Riv gul lök på den grova sidan - det ska bli 1 msk. Tillsätt i smeten.
9. Blanda allt väl.
Valfritt: Man kan också tillsätta 1/2 tsk örtkrydda och 1 krm chiliflingor.
10. Lägg ca 1 msk matfett i en stekpanna.
Låt matfettet få en ljusbrun färg. Fettet ska sluta koka och tystna innan det är dags att steka. Plattan ska ha ett steg under högsta värme.
Klicka ut 4 buffar direkt i stekpannan.
Vänd biffarna när de har fått fin färg på undersidan. Stek tills båda sidor har fin färg.
Servera med grönsaker och ev. en kall sås.