Direktlänk till inlägg 14 oktober 2010

Föreläsningskväll om fisk-och skaldjur

Av Maria - 14 oktober 2010 22:13

I kväll var jag på en föreläsningskväll som Svensk Fisk http://www.svenskfisk.se/ anordnade i Uppsala. Det var kunniga Ilona Miglavs som höll i kvällen. Det var mycket fakta och en del inspiration.

  


Ilona bjöd på en mycket god soppa; Orange laxsoppa med apelsin. http://www.svenskfisk.se/recept-och-beredning/receptbiliotek/o-recept/orange-laxsoppa-med-apelsin.aspx?fish=1114&cat=1071&big=0

Den skulle passa att göra med eleverna.


  


Detta recept ska jag testa med år 9 efter höstlovet: Laxbiffar med mild citrontzatziki http://www.svenskfisk.se/recept-och-beredning/receptbiliotek/l-recept/laxbiffar-med-mild-citrontzatziki.aspx?fish=1114&cat=&big=0


Svensk Fisk lanserar en ny kokbok som jag fick lust att köpa: http://www.svenskfisk.se/nyheter/artiklar/2010/svensk-fisk-lanserar-ny-kokbok.aspx


Snart kommer ett undervisningsmaterial att skickas till alla HK-lärare med recept. Recepten är anpassade till 2 portioner. Något att se fram mot...


De har producerat en DVD se traliern här: http://www.svenskfisk.se/trailer/ Filmen är 45 min lång och kostar 500:-.


På deras hemsida finns en hel del fakta och recept som t.ex fakta om våra vanligaste arter: http://www.svenskfisk.se/fiskar-och-fisket/vanliga-arter.aspx

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 9 jan 10:00


Idag ska ni tillaga stekt ris med strimlad skinka, svamp mm Recept s.215   Riset är färdigkokt.         Först ska vi fortsätta på temat "Släng inte maten".            Dagens skrivuppgift:  ...

Av Maria - 29 september 2023 06:00

             Mise en place är ett franskt uttryck som betyder "allt på plats" och är ett sätt att förbereda för matlagning som innebär att man ser till att samtliga ingredienser och redskap som behövs finns tillgängliga och är i ordning. ...

Av Maria - 24 september 2023 07:45

    Gör så här:   1. 125g riven squash (ev. skalad och urkärnad) blandas med 2 krm salt i ett durkslag. Låt stå en stund. 2. Riv lök så det blir ca 1 msk. 3. Krama ur vätskan. 4. Lägg den rivna squashen i en bunke. 5. Blanda i den r...

Av Maria - 17 september 2023 11:44


     Innehåll Denna lektion är tänkt att starta upp undervisningen i hem- och konsumentkunskap under högstadiet. Alla elever har haft undervisning i ämnet på mellanstadiet men det är alltid bra att starta upp med olika grunder i köket. Här går ma...

Av Maria - 25 maj 2023 20:53

Årets tårtor gjorda av åk 8. ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards