Direktlänk till inlägg 5 oktober 2011
Ser Per Morbergs program ”Den stora matresan”. Han har varit i Värmland och tillagat Motti på skrädmjöl. Motti skrev jag om i bloggen 2009 http://hemkunskapen.bloggplatsen.se/sok/text-motti/
Information om programmet:
http://www.tv4.se/1.2277239/den_stora_matresan?episodeId=1.2289451
Länk till att se avsnitttet:
http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/den_stora_matresan?title=den_stora_matresan_del_3&videoid=2076224
Nu är han på Färna Herrgård hos Inga-Lena Eriksson (som är mamma till en av mina elever) och tillagar kalvdans. Han tillagar också rådjursbiff med murkelsås.
Vi har haft konferens på Färna herrgård och vi var alla imponerade över den goda maten som serverades.
I sin meny använder han en ost från Wernergårdens mejeri i Karbenning som lagras här i Salas silvergruva. Bengt som är en kollega driver mejeriet.
http://www.wernergardensmejeri.com/index.php?page=gruvosten