Direktlänk till inlägg 18 juni 2012
Sparris med smörstekta hasselnötter. Jag tillagade dem i stekpannan och hyvlade över lite parmesan:
http://www.recept.nu/sanna_toringe/smaratter_och_tillbehor/gronsaker__potatis_och_andra_rotfrukter/ugnsbakad_sparris_med_smorfrasta_hasselnotter/
Varmrökt lax
Lägg en laxsida i en saltlake; 1 liter vatten, 1 dl salt och några matskedar krossad rosepeppar. Låt ligga i ca 2 timmar. Låt rinna av. Rök laxen i en rök/röklåda med lite alspån i botten ca 30 min. Låt laxen uppnå en temperatur på 55°.
Sås verte
http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/s/sauce-verte/
Jag hade ingen körvel eller vitlök i min sås.
Tunt knäckebröd 24 st Ugn 250˚
25 g jäst
2 dl vatten
1 msk hel anis, fänkål, kummin eller rosmarin
½ dl olja
1 ½ tsk salt
3 dl grovt rågmjöl (165g)
3 dl vetemjöl (180g)
Till utbakning
Grovt rågmjöl
Rör ut jästen med fingervarmt vatten i en bunke eller
köksmaskin. Stöt kryddan i en mortel. Tillsätt krydda, olja, salt och mjöl.
Arbeta degen tills den blir smidig. Jäs under bakduk ca 15 min.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Forma den till en längd
och dela den i ca 24 bitar. Strö rikligt med mjöl på bakbordet. Forma en degbit
i taget till en rund bulle. Vänd den i mjöl och kavla den med en kavel och som
slutet med en kruskavel till en mycket tunn kaka, ca 15 cm i diameter. Lägg dem
efter hand på plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Passa brödet så att
det inte bränns. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk.
Citron- och pepparrotssmör
http://www.bing.com/search?q=citron-+och+pepparrotssm%C3%B6r+%2Bbr%C3%B6d&src=ie9tr
Mycket gott på brödet!
Denna kladdkaka med daimgrädde blev uppskattad:
http://www.alltommat.se/recept/Kladdkaka-med-daimgradde-15723