Direktlänk till inlägg 3 april 2014

Min dag hos Karin Fransson, Centralskolan i Norberg

Av Maria - 3 april 2014 19:18

Idag besökte jag Karin Fransson på Centralskolan i Norberg. Det var en mycket givande dag. Jag blev mycket imponerad av hennes arbete med bra struktur och fint förhållningssätt mot eleverna. Kan tänka mig att använda hennes arbetsuppgifter rakt av utan egen förändring vllket är ett mycket gott betyg. Känner mig nöjd med min dag i Norberg. Kan rekommendera att hälsa på en kollega för att få inspiration och lust till förändring och utveckling.


Hon har en bra pedagogisk planering gällande bakning. Eleverna var medvetna om vilka kunskapskrav de arbetade med och vad som krävdes för de olika betygnivåerna. Hon checkade av att de förstod färdigheterna i matrisen. Hennes arbetsuppgifter var tydliga och hade snygg layout.


 

Det som var intressant var hennes upplägg av elevbedömning; eleverna bedömde varandras arbetsinsats. När en elev bakade bullar bedömde en elev under hela lektionen dennes arbetsinsats. När jag var där bedömde tre elever två elevers arbetsinsats. Övriga elever bakade och förberedde till ett afternoon tea; scones, gurksandwich, cottle creme och ingefärs- och citronkakor http://www.arla.se/recept/ingefarskakor-med-citron/

       


Arbetsklimatet var lugnt och fokuserat på de tre lektioner som jag var med på. Centralskolan i Norberg har fått högt betyg i måluppfyllelse.


En gäng lärare fikar regelbundet i något som de kallar kiosken. Dagen börjar ofta där för dessa lärare och mellan lektionerna går de gärna dit för samvaro med varandra och eleverna. Det ger en fin sammanhållning och de är tillgängliga för eleverna. Många var de elever som kom och hängde


På Centralskolan har personalen morgonmöte i 15 min tre gånger i veckan; måndag, onsdag och fredag, där de checkar av dagen och kommande aktiviteter. På  måndagar har de team/arbetslagsmöte direkt efter morgonmötet i 30 min, ytterligare 30 min  samt på tisdagar 75 min då det också kan vara APT eller ämneskonferens.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 9 januari 2024 10:00


Idag ska ni tillaga stekt ris med strimlad skinka, svamp mm Recept s.215   Riset är färdigkokt.         Först ska vi fortsätta på temat "Släng inte maten".            Dagens skrivuppgift:  ...

Av Maria - 29 september 2023 06:00

             Mise en place är ett franskt uttryck som betyder "allt på plats" och är ett sätt att förbereda för matlagning som innebär att man ser till att samtliga ingredienser och redskap som behövs finns tillgängliga och är i ordning. ...

Av Maria - 24 september 2023 07:45

    Gör så här:   1. 125g riven squash (ev. skalad och urkärnad) blandas med 2 krm salt i ett durkslag. Låt stå en stund. 2. Riv lök så det blir ca 1 msk. 3. Krama ur vätskan. 4. Lägg den rivna squashen i en bunke. 5. Blanda i den r...

Av Maria - 17 september 2023 11:44


     Innehåll Denna lektion är tänkt att starta upp undervisningen i hem- och konsumentkunskap under högstadiet. Alla elever har haft undervisning i ämnet på mellanstadiet men det är alltid bra att starta upp med olika grunder i köket. Här går ma...

Av Maria - 25 maj 2023 20:53

Årets tårtor gjorda av åk 8. ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards