Direktlänk till inlägg 5 juni 2014

Toscana 2014

Av Maria - 5 juni 2014 19:53

Jag är på en matresa i Toscana med Go Slow Travel. Det är andra resan med Lena Pålsson (ägare till reseföretaget) och Maud Onnermark (chefsredaktör på Matmagasinet). Vi bor på på en gård i Montelucci en bit från Arezzo.


Igår (första kvällen). Åt vi en fantastiskt god middag på gårdens restaurang som förr var en lokal till olivpressning.

Charmig interiör och god mat. Vi åt följande:

Sformatino di verdure di stagione con crema di abbucciato
En grönsakspaj med krämig sås med pecorinoost

 

Tortelli di patare ai funghi porcini
Fylld pasta med potatis serverad med karljohansvamp

 

Tagliata di manzo con patate
Biffkött sirloin serverad med rostad potatis

 

Dessert
Någon form sv bakelse med jordgubb

 


Frukosten är inte så som vi äter i Sverige. Det är kaffe, kakor och annat sött som marmelad etc.


Idag var vi till Florens och besökte bland annat saluhallen Mercato. Provsmakade och köpte permesanost, balsamvinäger, soltorkade tomater, kryddor och bönor.

       

Jag åt bruschette med tomat, soltorkad skinka och olivolja.

  lien har väldigt god glass så det blev en med pistagesmak.


   

 


Mage som kokas i 5 min innan servering


     


Tryne som kokas på samma sätt!




Vi gjorde ett exklusivt besök på ett familjebageri Masini som visade och berättade om sin produktion av olika sorters kakor, cantuccino (mandelskorpor) och små, små maränger. Denna dag bakade de små marängerna. De hade en beställning på 28000 förpackningar till Sverige! De exporterade mest till USA.

Vi fick provsmaka de olika produkterna och fick som gåva ett par förpackningar.

           



         

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Maria - 9 januari 2024 10:00


Idag ska ni tillaga stekt ris med strimlad skinka, svamp mm Recept s.215   Riset är färdigkokt.         Först ska vi fortsätta på temat "Släng inte maten".            Dagens skrivuppgift:  ...

Av Maria - 29 september 2023 06:00

             Mise en place är ett franskt uttryck som betyder "allt på plats" och är ett sätt att förbereda för matlagning som innebär att man ser till att samtliga ingredienser och redskap som behövs finns tillgängliga och är i ordning. ...

Av Maria - 24 september 2023 07:45

    Gör så här:   1. 125g riven squash (ev. skalad och urkärnad) blandas med 2 krm salt i ett durkslag. Låt stå en stund. 2. Riv lök så det blir ca 1 msk. 3. Krama ur vätskan. 4. Lägg den rivna squashen i en bunke. 5. Blanda i den r...

Av Maria - 17 september 2023 11:44


     Innehåll Denna lektion är tänkt att starta upp undervisningen i hem- och konsumentkunskap under högstadiet. Alla elever har haft undervisning i ämnet på mellanstadiet men det är alltid bra att starta upp med olika grunder i köket. Här går ma...

Av Maria - 25 maj 2023 20:53

Årets tårtor gjorda av åk 8. ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards