Direktlänk till inlägg 27 november 2015

Reflektionsfrågor

Av Maria - 27 november 2015 09:26

Reflektion

  • Hur gick arbetet för dig? Gick allt som du tänkte eller hade du kunnat göra något annorlunda?
  • Är du nöjd med resultatet av ditt arbete? Varför?
  • Hade du kunnat ändra något i planering eller genomförande för att reslutatet skulle bli bättre? Beskriv vad och varför det hade blivit bättre. 
  • Varför är de val du gjorde av maträtt och sätt att arbeta bra för miljön?
  • Hade du kunnat göra något annat val för att bli mer miljövänlig? Vilka i sånt fall och varför valde du bort det?
  • Varför är de val du gjorde av maträtt och sätt att arbeta bra för hälsan?
  • Hade du kunnat göra något annat val för att bli mer hälsosam? Vilka i sånt fall och varför valde du bort det?
  • Varför är de val du gjorde av maträtt och sätt att arbeta bra för ekonomin?
  • Hade du kunnat göra något annat val för att bli mer ekonomisk? Vilka i sånt fall och varför valde du bort det?
  • Om du utgår från tallriksmodellen, tycker du att din rätt matchar den och kan ses som hälsosam och balanserad?
  • Om du utgår från din maträtt du skapade på matkoll.se tycker du att din maträtt är balanserad då om du tittat på diagrammet? Vad hade du kunnat göra annorlunda?
  • Utgick du ifrån något individuellt behov och vilka förändringar fick du lov att göra i planeringen eller matlagningen för att anpassa rätten till dessa?
  • Hur gjorde du så att rätten fortfarande blev balanserad trots de förändringar du fick göra för att rätten skulle passa de individuella behoven?
  • Hur gick det att hålla sig till budgeten 10kr/portion? Var det svårt/lätt?
  • Hade du kunnat ändra något val du gjorde av livsmedel för att rätten skulle bli billigare? 
  • Hur kan man tänka om man bara har en liten summa pengar med ändå vill äta balanserat? 
  • Hur kan ditt val av måltid och metod i köket påverka miljön vi lever i? 
  • Vad hade varit ett bra val av måltid och metod för att på sikt minska påverkan på miljön negativt? 
  • Hur kan ditt val av måltid och metod i köket påverka ekonomin i samhället vi lever i? 
  • Kunde du ha gjort några andra val av livsmedel eller metod för att värna mer om ekonomin lokalt eller i Sverige?
  • Hur kan ditt val av måltid och metod i köket påverka den sociala utvecklingen omkring dig?
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Fredag 8 nov 06:50

  Matlagningsprov Eleverna delas in i två grupper som avgör vilken vecka de ska tillaga maten respektive kamratbedöma. Alla ska dock vara redo att tillaga första gången beroende på om elever är sjuka.   Matlagningsprovet arbetar eleverna med...

Av Maria - Torsdag 3 okt 07:00


  Denna vecka ska eleverna baka småfranska av närproducerat och kravmärkt mjöl från Stora Hällsta. Stora Hällsta är en gård som producerar och mal sitt eget mjöl. Gården ligger drygt 4 km från skolan levererar direkt til oss.                ...

Av Maria - Torsdag 3 okt 06:45

1. Kahoot! om "Energiförbrukning i köket" och "Livsmedelshygien". Ni ska delta med era riktiga namn eftersom det är ett test som ni har haft chans att läsa på.   2. Vi ser detta filmklipp.   3. Ni lagar kycklingwok med ris. Recept från min...

Av Maria - Tisdag 1 okt 08:00


 

Av Maria - Tisdag 1 okt 06:51

          Recept: https://drive.google.com/file/d/1jd3Eauc-2HzImc-_TY-tlPzHF0lVVqyA/view?usp=sharing                                                       ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se