Direktlänk till inlägg 4 april 2016
Syftet med denna lektion är att ni ska laga mat av rester (=av det som finns i kylen.
Kunskapskraven ni tränar idag:
Börja med att göra samma deg som till småfranska. Följ receptet till och med första jäsningen, HK-boken s.293
Därefter gör ni dettra:
Kavla ut degen till en stor cirkel. Skär eller sporra ut 8 trekanter.
Lägg en skiva skinka och ost på varje trekant. Rulla ihop till gifflar från den breda sidan till spetsen.Spetsen ska ligga under giffeln. Böj giffeln som på bilden.
Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under en handduk i ca 30 min.
Innan gräddning så penslas gifflarna med uppvispat ägg.
Grädda i ugn i ca 8-10 min.
Så här ser de färdiga gifflarna ut. De är mycket goda när de fortfarande är varma.
Utvärdera er arbetsprocess: