Direktlänk till inlägg 19 maj 2016
Lektion 3 ska eleverna utvärdera och anpassa
Berätta om följande:
Planering - hur planerade ni?. Nöjd eller missnöjd? Motivera varför!
Arbetsfördelning - beskriv.. Nöjd eller missnöjd? Motivera varför!
Hygien - hur gjorde ni och varför? Nöjd eller missnöjd? Motivera varför! Risker med bristande hygien?
Tillagning - vilka metoder använde ni? Vad tänkte ni extra på vid tillagningen?
Redskap - vilka och varför?
Resurser (livsmedel, sopor, vatten och el). Hur gjorde ni och varför? Nöjd eller missnöjd? Motivera varför!
Anpassning
Hur bör måltiden anpassas till en laktosintolerans person? Varför?
Hur bör måltiden anpassas till en glutenintolerans person? Varför?
Hur kan måltiden anpassas till en muslim? Varför?
Hur kan måltiden anpassas till en lakto-ovo-vegeterian? Varför?