Direktlänk till inlägg 5 september 2019
Även denna gång ska vi laga mat energisnålt. Vi ska laga en enkel rätt som heter Pad Thai som serveras till frukost, lunch och middag. Jag har skapat ett vegetariskt recept med enkla råvaror men med smak av kyckling/fläskkrydda..
Pad Thai 2 port
Börja med att blötlägga ett ark med nudlar i kokande vatten. Koka gärna upp vattnet med vattenkokaren och häll det över nudlarna.
Därefter behöver ni följande ingredienser. Här är allt mice en place.
Broccoli som ni skär i mindre bitar.
En morot som ni skär i slantar.
En lök som ni skär i mindre bitar
En vitlöksklyfta som ni pressar med vitlökspressen.
Vitkål som ni skär i mindre bitar. Ca 1dl
Mät upp 1 msk thailändsk soya.
Mät upp 1 tsk oystersås/ostronsås.
Mät upp 1 tsk röd chilipasta.
Mät upp 1 tsk av denna krydda med kyckling eller fläsksmak.
Mät upp 1 tsk socker.
Mät upp 1 msk limesaft.
Allt ska vara uppmätt innan ni sätter igång med själva tillagningen.
Häll ca 1 msk olja i en stekpanna och sätt plattan på näst högsta värme. Lägg ner en liten bit grönsak för att se när oljan blir het.
Lägg ner alla grönsaker i den heta stekpannan.
Tillsätt den röda currypastan och woka grönsakerna några minuter. Rör om ett par gånger.
Tillsätt de blötlagda nudlarna (utan vatten). Rör så att de blnadar sig med grönsakerna.
Tillsätt oyster/ostronsås och soyasås. Rör om.
Tillsätt socker och kryddan med kyckling eller fläsksmak.
Klipp eventuellt sönder nudlarna så de blandar sig bättre med grönsakerna.
Tillsätt limesaften som helst inte ska koka (kan få en bitter smak då).
Smaka av pad thai med eventuellt mer krydda.