Direktlänk till inlägg 2 oktober 2015

Matresa till Apulien i Italien

Av Maria - 2 oktober 2015 19:33

Ännu en gång reser jag till Italien på en matresa. Denna gång till Apulien/Puglia som ligger på klacken av Italien. Även denna gång med Maud Onnermark från Matmagasinet och researrangör Lena Pålsson från Go Slow Travel.

Vi bor på en gård/masseria som bland annat producerar olivolja. Denna region har flest olivträd, 60 miljoner träd. Vissa är så gamla som 2000 år.

[Bild]

[Bild]

[Bild]

Vi har provsmakat olika söta och salta tilltugg som tarallikakor, friterade smaksatta bönor och mandelkakor.

[Bild]

Detta gjorde vi i en trulli som är speciella hus för regionen och främst i Alberobello.

[Bild]

[Bild]

Här är lite bilder från Masseria Brancati. De första är bilder från källaren där de tillverkat olivolja långt bak i tiden.

[Bild]

[Bild]

Vi var även till ett museum med en hel del gamla strykjärn, tvättbräda, korgar och liknande.

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

Lite matbilder.

[Bild]

[Bild]

[Bild]

God mandelglass

[Bild]

Vi var hemma hos Barbro Guaccero som bott i Italien sedan 70-talet. Hon bjöd på god mat.

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 9 januari 2024 10:00


Idag ska ni tillaga stekt ris med strimlad skinka, svamp mm Recept s.215   Riset är färdigkokt.         Först ska vi fortsätta på temat "Släng inte maten".            Dagens skrivuppgift:  ...

Av Maria - 29 september 2023 06:00

             Mise en place är ett franskt uttryck som betyder "allt på plats" och är ett sätt att förbereda för matlagning som innebär att man ser till att samtliga ingredienser och redskap som behövs finns tillgängliga och är i ordning. ...

Av Maria - 24 september 2023 07:45

    Gör så här:   1. 125g riven squash (ev. skalad och urkärnad) blandas med 2 krm salt i ett durkslag. Låt stå en stund. 2. Riv lök så det blir ca 1 msk. 3. Krama ur vätskan. 4. Lägg den rivna squashen i en bunke. 5. Blanda i den r...

Av Maria - 17 september 2023 11:44


     Innehåll Denna lektion är tänkt att starta upp undervisningen i hem- och konsumentkunskap under högstadiet. Alla elever har haft undervisning i ämnet på mellanstadiet men det är alltid bra att starta upp med olika grunder i köket. Här går ma...

Av Maria - 25 maj 2023 20:53

Årets tårtor gjorda av åk 8. ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards