Direktlänk till inlägg 5 oktober 2021
Det blir 2 formar.
Sätt ugnen på 200°C.
Ta fram alla ingredienser = mise en place
Tag fram två små pajformar och smörj dem med margarin.
Skär brödet i små tärningar.
Skala och skär äpplena i små tärningar.
Ha lite margarin i en stekpanna. Invänta steksignalerna. Ha ej på högsta värmen!
Stek brödet tillsammans med solrosfröna i margarin.
Passa noga så de inte blir brända.
Lägg upp detta på ett fat eller i en skål.
Stek äppelbitarna mjuka i lite margarin. Tillsätt socker och kanel eller kardemumma eller vaniljsocker. Blanda. Tag av från värmen.
Tillsätt brödtärningarna och solrosfröna i stekpanna med äpplena.
Häll upp detta i två små pajformar.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Häll detta i de två pajformarna.
Grädda i ca 20-30 min.
Pajen ska ha stannat = koagulerat = ej rinna i mitten.
Sikta över lite florsocker.
Låt pajen svalna ca 10 min innan ni äter den.
Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.