Direktlänk till inlägg 20 november 2012

Fortbildning i Uppsala om tvätt och städ

Av Maria - 20 november 2012 22:28

Under kvällen var jag i Uppsala på en fortbildningskväll angående tvätt och städning i undervisningen.  Workshop. Margareta Grönqvist och Karin Hjälmeskog var våra duktiga workshopsledare. Vi arbetade fram en bedömningsmatris. Den kommer jag publicera här senare när den är sammanställd.


Fick tips på några bra länkar:


Video med bra städteknik http://alltomstad.se/stada-sa-har/arbetsteknik/video.aspx


www.kvalsterallergi.se


Visar statistik hur mycket kvinnor och män och flickor och pojkar tvättar. http://www.scb.se/Pages/Article____340825.aspx


En artikel från Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15805865.ab


Naturskyddsföreingen har bra sidor och filmer att använda i undervisningen:

http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/kopa/tio-satt-att-undvika-kemikalier-hemma/


http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/bo/stadning/


http://www.naturskyddsforeningen.se/cocktail/#

http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/cocktaileffekten/


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 14 feb 09:12

  Degen till piroger         Hur man bakar ut piroger         Lägg in på Showbie under "Utvärdera arbetsprocess och resultat"    Länk till dokumentet: https://drive.google.com/file/d/1leG3jXXm0KsOdYUrKwGgHIB_-digi...

Av Maria - Söndag 3 feb 12:45

  Innehåll   Denna lektion är tänkt att starta upp undervisningen gällande arbetsområdet ”Konsumtion och ekonomi”. En introduktion i form av genomgång av pedagogisk planering, kunskapskrav och lektionsplanering. Tillsammans tittar...

Av Maria - Söndag 3 feb 12:45

      Denna vecka ska ni göra:Pizza s.281 med Italiensk tomatsås s.273 (1/2 sats)Pizzasallad s.266 med salladsås s.274   Du ska också ge omdömen om arbetsprocessen och resultatet, se färdighet och betygs...

Av Maria - Fredag 1 feb 09:25

    1. Saftiga bakverk - med en hemlig ingrediens - Nyhetsmorgon (TV4). Visa början av klippet.     2. Varför är det bra att äta kikärtor och bönor? De är mycket näringsrika och rika på långsamma kolhydrater, vilket ger dig mycket ...

Av Maria - Onsdag 23 jan 09:15


  Denna vecka ska eleverna baka småfranska av närproducerat och kravmärkt mjöl från Stora Hällsta. Stora Hällsta är en gård som producerar och mal sitt eget mjöl. Gården ligger drygt 4 km från skolan levererar direkt til oss.                ...

Presentation


Hej!
Denna blogg skapades av mig maj 2009. Jag heter Maria Hagblad och undervisar i hem- och konsumentkunskap på Vallaskolan i Sala kommun. Här publicerar jag vad vi gör och olika recept. Sidan har också en mängd användbara länkar.

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Fråga mig

38 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Hitta recept

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se