Direktlänk till inlägg 12 april 2015
Denna lektionsplanering har lärarstuderande Angelica Ohls utformat och kommer att genomföra med tre klasser i år 9. Under dagen får vi besök av Karin Hjälmeskog, filosofie doktor och lektor i pedagogik vid Uppsala universitet.
Eleverna ska baka två sorters kladdkaka, den ena en klassisk och den andra med svarta bönor och dadlar. De ska jämföra innehåll genom att baka, smaka och diskutera. Syftet är att de ska ta ställning vid val av livsmedel vid inköp och tillagning samt jämföra utifrån pris och kvalité. Självklart ska de utgå från perspektiven Hälsa, Ekonomi och Miljö.
Längst ner finns länkar till alla dokument på Google Drive.
Lektionsplanering
https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5eW5MT3p1Q2kwOUE/view?usp=sharing
Kladdkakelektion Power Point
https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5Z2RUbzZvQ3FWSHc/view?usp=sharing
Recept på kladdkaka med svarta bönor och dadlar
https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5ZzRMSlZ0cVZ1bVk/view?usp=sharing
Recept på klassisk kladdkaka
https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5R2ZtRFpMRHlGTUk/view?usp=sharing
Frågeformulär
https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5SE5UaDRySXp0WGc/view?usp=sharing