Senaste inläggen
Filmen visar hur man skär frukt till fruktsallad.
Nu har jag gjort en ny video. Den handlar om "Matlagningsmetoder - verb i köket". Kan passa bra att använda i ämnet hem- och konsumentkunskap. I förberedelseklasser och för nyanlända i klassen kan denna video vara extra användbar. Eleverna kan träna på olika verb i och utanför klassrummet.
Nu är programmet färdigt till HK-konferensen i november. Jag är av av föreläsarna. Välkomna att anmäla er! http://www.kompetensteamet.se/2016-06-01-14-39-13
Se program via denna länk: https://drive.google.com/file/d/0B4mfVsZ_T0A5LXhuSHhGY01qbms/view?usp=sharing
Tillaga pannkakor, fyll dem med en stuvning, rulla ihop, lägg i en smord form och ostgratinera i ugn.
Stuvning
Lektion 3 ska eleverna utvärdera och anpassa
Berätta om följande:
Planering - hur planerade ni?. Nöjd eller missnöjd? Motivera varför!
Arbetsfördelning - beskriv.. Nöjd eller missnöjd? Motivera varför!
Hygien - hur gjorde ni och varför? Nöjd eller missnöjd? Motivera varför! Risker med bristande hygien?
Tillagning - vilka metoder använde ni? Vad tänkte ni extra på vid tillagningen?
Redskap - vilka och varför?
Resurser (livsmedel, sopor, vatten och el). Hur gjorde ni och varför? Nöjd eller missnöjd? Motivera varför!
Anpassning
Hur bör måltiden anpassas till en laktosintolerans person? Varför?
Hur bör måltiden anpassas till en glutenintolerans person? Varför?
Hur kan måltiden anpassas till en muslim? Varför?
Hur kan måltiden anpassas till en lakto-ovo-vegeterian? Varför?